DAPATKAN KELEGAAN SEGERA

BEBASKAN DIRI ANDA

Dari Masalah Gastrik, Pedih Ulu Hati, Sesak Nafas & Angin Dalam Badan Anda Sekarang!

MEMPERKENALKAN

MEMBERI KELEGAAN SEAWAL MINIT PERTAMA

TAHUKAH ANDA APA ITU GERD ATAU ASID REFLUKS?

Sebagaimana kita tahu perut kita ini dipenuhi dengan jus berasid yang dikenali sebagai asid hidroklorik, yang mana ianya penting untuk membantu proses pencernaan.

Penyakit GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) juga dikenali sebagai asid refluks adalah keadaan di mana asid di dalam perut mengalami refluks dan naik semula ke dalam saluran esofagus.

Kandungan asid di dalam perut ini dihalang oleh sejenis injap yang dipanggil sebagai Lower Esophageal Sphincter (LES). Bagi individu yang sihat, injap ini akan tertutup untuk menghalang asid dan makanan dari perut kembali ke esofagus.

Namun, bagi individu yang mempunyai masalah GERD, injap ini lemah dan terbuka sehingga menyebabkan asid atau makanan di dalam perut ternaik semula ke saluran esofagus.

GERD VS ANXIETY

Kajian mendapati masalah GERD dan ANXIETY (keresahan) ini mempunyai hubung kait antara satu sama lain !

  • Keresahan boleh mencetuskan GERD
  • Stres akibat GERD boleh menerukkan simptom keresahan
  • Keresahan boleh melemahkan injap Lower Esophageal Sphincter (LES), yang merupakan injap penting bagi menghalang asid perut keluar dan naik ke bahagian esofagus.
  • Tindak balas tekanan dan keresahan boleh menegangkan otot perut dan mendorong asid perut naik ke atas.
  • Masalah keresahan yang tidak terkawal juga boleh meningkatkan penghasilan asid perut.

GUTAFIX boleh bantu atasi GERD, secara tidak langsung boleh kurangkan gejala ANXIETY

BAGAIMANA GUTAFIX BOLEH MEMBANTU

DAPATKAN GUTAFIX UNTUK KELEGAAN SEGERA

1 KOTAK

RM66.00

RM60.00

COMBO SET

RM120.00

RM100.00

PENAFIAN: Eskayvie Gutafix merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.

FAQ

Ambil 1 sachet ketika anda mengalami pedih ulu hati untuk kesan segera. Bagi individu yang mengalami gastritis, amalkan 1 sachet sebelum pengambilan makanan berkafein, pedas atau berempah. Bagi individu yang sering mengalami asid refluk ketika tidur, ambil 1
sachet sebelum tidur.

Ia memberi kesan seawal 1 minit dan boleh bertahan sehingga 4 ke 6 jam selepas pengambilan.

Boleh, bagi individu yang mengalami gastritis atau perut sensitif, anda disyorkan untuk mengambil 1 sachet sebelum pengambilan makanan berkafein, pedas atau berempah.

Tiada, ia tidak memberi apa-apa kesan sampingan. Setiap ramuan yang digunakan adalah dari bahan semula jadi iaitu tumbuhan dan buahan.

Boleh, tiada masalah. Jarakkan 30 minit dengan pengambilan ubat-ubatan.

Boleh. Setiap ramuan yang digunakan adalah dari bahan semula jadi iaitu tumbuhan dan buahan. 

Boleh, disyorkan selepas trimester pertama.

Boleh ambil ketika memerlukan. Jika berat badan kanak-kanak tersebut kurang daripada 40 kg separuhkan jumlah Gutafix. Jika lebih daripada 40 kg, boleh ambil jumlah seperti orang dewasa.

Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM). 

Gutafix bebas dari gluten dan laktosa.

Ya, Gutafix tidak mengandungi antasid, malah ia mengandungi bahan-bahan semula jadi dari tumbuhan dan buahan yang mampu memberi kesan melegakan masalah berkaitan pedih ulu hati dan ketidakhadaman.

Pengawet penting bagi memelihara bahan aktif di dalam Gutafix supaya berada dalam keadaan yang segar. Namun, jangan risau, Eskayvie menggunakan pengawet yang selamat mengikut jumlah yang dibenarkan oleh Kementerian Keselamatan Malaysia.

Ia tidak mengandungi gula tambahan dan pemanis tiruan. Kalori Gutafix pula hanyalah 9.3 kcal bagi satu sachet (1.5g). Kandungan gula dalam 1 sachet Gutafix datang daripada sumber semula jadi. Jadi, jangan risau kerana kandungan gula ini kurang 1% dari keperluan kalori seharian. Anda hanya perlu bercakap 3-5 minit untuk membakar kalori ini.